Varainhankinta

Seikkailija osallistuu lippukunnan varainhankintatempaukseen.

Toteutus

Seikkailija toimii luonnon monimuotoisuuden puolesta.

Adventtikalenteri

Seikkailijat käyvät läpi, mihin kaikkeen joukkueen toiminnassa kuluu rahaa. Seikkailija osallistuu varainhankintakampanjaan.  

Suhde yhteiskuntaan: Lippukunnan myyjäisissä

Tarpoja valmistaa jotain myytävää kerätäkseen varoja lippukunnan arkitoimintaan, ulkomaanleiriä tai lippukunnan mökkiä tai venettä varten. Tuote myydään lippukunnan perinteisissä myyjäisissä tai muussa tapahtumassa.

Majakkavaihtoehto: Oma pulju

Vartio suunnittelee ja toteuttaa lyhytkestoisen pienimuotoisen hankkeen, jossa vartio kerää rahaa ryhmälleen.

Suhde toiseen: Palvelutempaus

Tarpojavartio osallistuu johonkin tempaukseen, joka hyödyttää muita kuin partiolaisia itseään. Se voi olla esimerkiksi johonkin keräykseen kerääjänä osallistumista tai tempauksen järjestämistä esimerkiksi paikallisille vanhuksille.

Millä rahalla?

Vartio tarkastelee ja laskee millaisia kustannuksia suunnitelmien toteuttamisesta syntyy. Vaeltajat tekevät laskelmien pohjalta budjetin. He miettivät millaisilla varainkeruun tavoilla syntyvät kustannukset voidaan kattaa ja toteuttavat haluamiaan varainkeruutempauksia. Vaeltajat jakavat vastuun niin, että tehtävät rahan keräämisestä, hankintojen tekemisestä ja budjetin seurannasta jakautuvat tasaisesti.

Kehitysyhteistyö

Vaeltaja osallistuu kehitysmaiden auttamiseen. Suomen erityisiä vahvuuksia kehitysyhteistyössä ovat vesihuolto, metsät, koulutus, sukupuolten tasa-arvo ja vammaistyö.

Budjetin rustausta

Vartio tekee projektilleen budjetin ja suunnittelee matkan sen mukaan. Vartio kerää varoja erilaisilla tempauksilla ja tekee tarvittaessa avustusanomuksia.