Minä pestaajana

Vaeltaja osaa tarkastella johtamaansa projektia, määritellä sen vaatimat avainhenkilöt ja kuvata avaintehtävät pesteinä. Vaeltaja osaa markkinoida pestejä houkuttelevasti ja osaa tarvittaessa myös pyytää ihmisiä suoraan pestiin. Vaeltaja vetää sopivan mittaisen pestikeskustelun vetämänsä projektin osallistujille. Vaeltaja tunnistaa projektin aikana mahdollisen kiinnostuksen laskemisen ja tietää keinoja tilanteen korjaamiseksi. Hän osaa erilaisia motivointitapoja.

Vaeltaja miettii, mitä avainhenkilöitä hän tarvitsee vetämässään projektissa (esimerkiksi lippukunnan leirillä tarvitaan muonittajaa, sudenpentujen ohjelman suunnittelijaa, ea-vastaavaa, huollon pyörittäjää ja niin edelleen) ja mitkä ovat näiden henkilöiden vastuutehtävät. Vaeltaja markkinoi auki olevia pestejä lippukunnan rekrytointikanavissa ja kasvotusten. Vaeltaja perehtyy mikä on pesti ja pestikeskustelu. Hän pestaa projektiinsa tarvittavat henkilöt ja käy heidän kanssaan pestikeskustelut. Pestin aikana vaeltaja pyrkii huolehtimaan siitä, että pestattujen henkilöiden motivaatio säilyy.

Taitoalueet

Itsensä johtamisen taidot, Organisointitaidot, Viestintä, Vuorovaikutustaidot,

Johtamistaito

Organisointitaidot, Vuorovaikutustaidot,

Johtajan tehtävät

Jokainen vaeltaja tekee aktiviteetin itsenäisesti. Vartionjohtaja voi johdattaa vartion jäseniä miettimään yhdessä hyviä motivointikeinoja sekä tapoja rekrytoida väkeä erilaisiin pesteihin.
LUOTSIN TEHTÄVÄ:
Luotsi auttaa tarvittaessa vaeltajaa käyttämään lippukunnan rekrytointikanavia. Hän voi myös antaa vaeltajalle vinkkejä hyvistä pestattavista sekä neuvoo tarvittaessa pestikeskustelun vetämisessä ja pestien sisältöjen avaamisessa.

Kasvatustavoitteet

Ihmissuhteet, Ryhmässä toimiminen,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Kotona, Metsässä, Ulkona,

Kesto

pitkäkestoinen,

Aktiviteetin yläkäsite