Kansainvälinen talous

Vaeltaja tunnistaa erilaisia talousjärjestelmiä. Hän ymmärtää miten monipuolisesti globaali talous toimii ja miten kansainvälinen tilanne vaikuttaa myös kansalliseen talouteen.

Vaeltaja tutustuu erilaisiin talousjärjestelmiin, joita käytetään eri puolilla maailmaa. Tällaisia ovat esimerkiksi markkinatalous, kapitalismi ja kommunismi. Lisäksi hän selvittää millaisia rinnakkaisia talousjärjestelmiä maailmalla toimii, kuten bitcoin, ja miten ne vaikuttavat yleisemmin käytössä oleviin talousjärjestelmiin. Vaeltaja selvittää miten eri maiden väliset sopimukset vaikuttavat oman maan talouteen, esimerkkeinä vienti- ja tuontisopimukset, kauppasopimukset sekä -saarrot. Hän tunnistaa Suomelle tärkeimmät vienti- ja tuontivaltiot ja mitä tuotteita heidän kanssaan kuljetetaan.

Taitoalueet

Arjen taidot, Talous,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Vartionjohtaja huolehtii, että vartiolla on kaikki tarvittavat resurssit, esimerkiksi tiedonhaku- ja muistiinpanovälineet. Luotsi tukee vaeltajan talouteen liittyviä pohdintoja ja antaa hänelle mahdollisuuden purkaa ajatuksiaan turvallisesti ja avoimesti.

Kasvatustavoitteet

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Kotona, Metsässä, Ulkona,

Kesto

muutama tunti,

Aktiviteetin yläkäsite