Uudet maut

Vaeltaja tunnistaa omia ruokaan liittyviä ennakkoluulojaan ja on valmis kohtaamaan niitä.

Vaeltaja miettii, mitä ennakkoluuloja hänellä on eri ruokakulttuureja tai ruokalajeja kohtaan. Hän kohtaa ennakkoluuloja herättäviä ruokalajeja esimerkiksi valmistamalla niitä itse tai käymällä ravintolassa syömässä.

Taitoalueet

Rohkeus, Suomalainen kulttuuri,

Johtamistaito

Itsensä johtamisen taidot, Vuorovaikutustaidot,

Johtajan tehtävät

Vartionjohtaja huolehtii aktiviteetin käytännön järjestelyistä. Hän varaa tarvittaessa ravintolan tai huolehtii tarvittavat ruoka-aineet kololle. Luotsi auttaa löytämään vieraita makuja ja kannustaa vaeltajia ylittämään omat rajansa. Hän keskustelee vaeltajien kanssa ruokiin liittyvistä ennakkoluuloista mistä ennakkoluulot syntyvät, millaisia erilaisia ruokaan liittyviä inhottavia kokemuksia vaeltajilla on ja miten ennakkoluuloja voi hälventää.

Kasvatustavoitteet

Yhteisöön kuuluminen,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Kotona, Metsässä, Ulkona, Vierailukohteessa,

Kesto

muutama tunti,

Aktiviteetin yläkäsite