Digitaalinen maailma haltuun

Samoaja osaa hyödyntää tietoteknisiä ympäristöjä arjen toiminnassaan ja helpottaa siten arkeaan. Samoja osaa hallita tuottamaansa sähköistä informaatiota ja ymmärtää sen säilyttämisen haasteet esimerkiksi tiedostoformaattien osalta. Samoaja tietää miten sähköistä tietoa käsitellään niin, että se ei leviä kuin niille, joille se on tarkoitettu.

Samoaja opettelee käyttämään erilaisia tietoteknisiä ympäristöjä. Samoaja tutustuu / syventää tietojaan muun muassa sähköisestä kalenterista, projektityökaluista ja pilvipalveluista. Samoaja opettelee hallitsemaan sähköistä informaatiota. Hän osaa säilyttää tietoa oikein ja tietää, mitä vaaroja on tiedon siirtämisessä eri henkilöille. Hän myös osaa hävittää sähköistä tietoa oikein. 

Taitoalueet

Arjen taidot,

Johtamistaito

Organisointitaidot,

Johtajan tehtävät

Johtaja valmistelee ja alustaa aktiviteetin. Johtaja valitsee tavan, jolla samoajat harjoittelevat ja tarkistaa, että jokainen on harjoitellut omalla laitteellaan taitoja. Johtaja voi kysyä apua tai pyytää alustajaksi esimerkiksi kokeneemman aikuisen tai vaeltajan. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa johtajaa valmistautumisessa ja toteutuksessa. Luotsi ohjaa tiedon hankinnassa ja neuvoo tarvittaessa tekemisessä. 

Kasvatustavoitteet

Osaaminen ja ongelmanratkaisu,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla,

Kesto

1 h,

Aktiviteetin yläkäsite