Extreme-lajit

Vaeltaja ylittää itsensä kokeilemalla jotakin tavallisuudesta poikkeavaa urheilulajia, joka tuntuu haastavalta tai jännittävältä. Hän osaa ottaa huomioon lajin turvallisuuteen vaikuttavat seikat.

Vaeltaja valitsee jonkin itselleen uuden extreme-lajin ja kokeilee sitä. Hän tutustuu etukäteen lajiin ja etenkin siihen liittyviin turvallisuusnäkökulmiin. Kun vaeltaja on kokeillut lajia, hän pohtii kokemaansa yhdessä luotsin ja/tai vartiotovereidensa kanssa.

Taitoalueet

Itsensä johtamisen taidot, Rohkeus, Turvallisuus,

Johtamistaito

Itsensä johtamisen taidot,

Johtajan tehtävät

Vartionjohtaja ottaa selvää tarjolla olevista mahdollisuuksista ja kannustaa vartion muita jäseniä ylittämään omat rajansa. Luotsin tehtävänä on kannustaa vaeltajaa valitsemaan itselleen sopivan haastava laji. Tarvittaessa luotsi auttaa vaeltajaa aktiviteetin käytännön järjestelyjen toteuttamisessa. Hän kannustaa vaeltajaa uuden kokeilemisessa. Luotsin tärkein tehtävä on keskustella vaeltajan kanssa kokeilun jälkeen muun muassa seuraavasta miltä kokeilu tuntui, mitä siitä oppi ja mitä hyötyä kokeilusta oli. Aivan yhtä tärkeää on havaita, että kokeilusta ei oppinut mitään tai että ainoa hyöty asiassa oli sen hauskuus.

Kasvatustavoitteet

Terveys ja turvallisuus,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Kotona, Metsässä, Ulkona, Vesillä, Vierailukohteessa,

Kesto

pitkäkestoinen,

Aktiviteetin yläkäsite