Lippukunnan päätöksenteko

Vaeltaja ymmärtää, miten yhdistys toimii. Vaeltaja ymmärtää virallisten ja epävirallisten päätöksentekokanavien eron sekä tietää, millaiset asiat kuuluu päättää missäkin.

Vaeltaja selvittää, mitä oman lippukunnan säännöt sanovat päätöksenteosta. Hän tutustuu vuosi- tai kevät- ja syyskokouksen esityslistoihin ja tutustuu viimeisimpiin pöytäkirjoihin. Vaeltaja kartoittaa kuka on lippukunnassa vastuussa mistäkin ja kuka tekee päätökset. Hän selvittää myös, miten päätöksenteko ja yhdistyslakiin kuuluvat asiat hoidetaan käytännössä. Vaeltaja ottaa selvää kaikista eri foorumeista, joissa lippukunnassa tehdään päätöksiä.

Taitoalueet

Partiokulttuuri, Vaikuttaminen, Yhdistystoiminta,

Johtamistaito

Organisointitaidot,

Johtajan tehtävät

Jos vartio tekee aktiviteetin yhdessä, vartionjohtajan tehtävänä on joko kutsua koloiltaan mukaan joku lippukunnan hallintoa tunteva henkilö tai pyytää jokaista vartion jäsentä selvittämään tietyt asiat etukäteen. Vartionjohtaja huolehtii siitä, että asia tulee kokonaisuudessaan selvitettyä. Jos luotsi osallistuu aktiviteetin tekemiseen, hän voi esittää tarkentavia kysymyksiä ja syventää keskustelua sekä kertoa mahdollisia omia kokemuksiaan erilaisista yhdistyksen hallintoon liittyvistä tilanteista.

Kasvatustavoitteet

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Kotona,

Kesto

muutama tunti,

Aktiviteetin yläkäsite