Kohotusaineet tutuiksi

Seikkailija tuntee erilaisia tapoja kohottaa taikina.

Seikkailija selvittää, milloin ja miten leivonnassa käytetään kohotusaineena hiivaa, leivinjauhetta ja soodaa.

Taitoalueet

Ruuanlaitto,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Sammon tehtävänä on ohjata seikkailijoita huomaamaan kohotusaineiden erot. Sampo järjestää kololle mahdollisuuden testata eri tapoja erilaisten leipomusten muodossa. Hiiva sekoitetaan aina kädenlämpöiseen nesteeseen, ja sitä käytetään taikinoissa (pullataikinassa ja pizzapohjassa), joita halutaan nostattaa ennen paistamista. Leivinjauhe ja sooda sekoitetaan aina muihin kuiviin aineisiin (jauhoihin), ja niitä käytetään, kun leivonnaisten (kakkujen, kääretorttujen, muffinien) halutaan nousevan vasta uunissa.

Kasvatustavoitteet

Terveys ja turvallisuus,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla,

Kesto

1 h,

Aktiviteetin yläkäsite