Ruoka haltuun

Samoaja ymmärtää, millainen merkitys ruuan laadulla on terveyteen, jaksamiseen ja mielialaan. Samoaja saa arkisia ruuanlaittotaitoja ja osaa huomioida ruuan terveellisyyden osana hyvinvointiaan. Samoaja tietää yleisimmät erityisruokavaliot ja osaa ottaa ne huomioon retken ruokalistaa suunniteltaessa. Samoaja osaa valmistaa kullekin ruokailijalle soveltuvaa, maukasta ja monipuolista ruokaa.

Samoaja tutustuu eri raaka-aineiden ja ruokien ravintosisältöihin. Samoaja opettelee valmistamaan ruokaa itselleen ja erityisruokavaliota noudattaville. Samoaja osallistuu ruuan suunnitteluun ja valmistamiseen. 

Taitoalueet

Itsestä huolehtiminen, Ruuanlaitto,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Vartionjohtaja huolehtii siitä, että kokouksessa on tarvittavat ruuanvalmistusvälineet ja ruoka-aineet. Hän etsii tarvittaessa etukäteen tietoa erityisruokavalioista. Vartionjohtaja voi myös halutessaan kutsua kokousta vetämään lippukunnan kokeneen muonittajan tai keittiöammattilaisen. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa tarvittaessa vartionjohtajaa tiedon, tarvikkeiden tai vierailijan hankinnassa.  

Kasvatustavoitteet

Terveys ja turvallisuus,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Metsässä, Retki,

Kesto

muutama tunti,

Aktiviteetin yläkäsite