Meripartioaktiviteetti: Turvallisuus

Tarpoja tuntee hätämerkit sekä veneen turvavälineet ja niiden sijainnin veneessä. Tarpoja oppii toimimaan turvallisesti poikkeustilanteessa ja antamaan ensiapua.

Harjoitellaan käyttämään merenkulun hätämerkinantovälineitä ja turvallisuusvälineitä. Opetellaan käyttämään hätämerkinantovälineitä, pelastusliivejä, heittoliinoja, pelastuslauttoja, VHF-radiokalustoa, sekä sammutuskalustoa. Harjoitellaan toimintaa merenkulussa vastaantulevissa vaara- ja poikkeustilanteissa. Harjoitellaan toimintaa MOB-tilanteessa (Man over board = henkilö yli laidan) sekä aluksessa että veden varaan joutuneena. Harjoitellaan toimintaa tulipalon, kaasuvuodon tai moottoririkon sattuessa sekä karille ajon yhteydessä. Opetellaan myös antamaan ensiapua ja hoitamaan hypotermiaa.

Taitoalueet

Ensiapu, Turvallisuus, Vesillä liikkuminen,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja ottaa selvää lippukunnan veneen turvavälineistä ja tarvittaessa kertaa niiden käytön luotsin kanssa. Vartionjohtaja suunnittelee miten harjoituksia voidaan tarpojien kanssa tehdä. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa suunnittelemaan harjoitukset ja osallistuu niihin vartion kanssa. Luotsi huolehtii, että harjoitteleminen on turvallista ja tarpojat voivat kysyä heille vaikeita asioita tarpeen tullen uudestaan. Luotsin varmistaa, että hätämerkinantovälineitä ei käytetä niin, että joku voi luulla että kyseessä on oikea hätä.

Kasvatustavoitteet

Terveys ja turvallisuus,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Vesillä,

Kesto

muutama tunti,

Aktiviteetin yläkäsite