Hätäensiapu

Tarpoja osaa antaa ensiapua elintoimintoja uhkaavissa tilanteissa.

Tarpoja osaa toimia sairaskohtauksen saaneen tai tajuttoman henkilön kanssa ja tietää mitä eroa on tajuttomalla ja elottomalla. Hän osaa elvyttää.

Aktiviteetti sopii hyvin järjestettäväksi ikäkausitapaamisena KITT-illoissa. Aktiviteetti voidaan organisoida esimerkiksi niin, että ensin on puolen tunnin teoriaosuus, jonka jälkeen kierretään neljällä viidentoista minuutin rastilla. Rasteilla on erilaisia potilastapauksia, joita ryhmät hoitavat. Samoajat voivat toimia potilaina.

Taitoalueet

Ensiapu,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on varata koloiltaan mukaan lippukunnan ensiapuvälineet ja erilaisia kodeista löytyviä lääkeaineita. Tämän aktiviteetin tekemiseen kannattaa kysyä apua ensiavun ammattilaiselta joko lippukunnan johtajistosta tai esimerkiksi Suomen Punaisen Ristin paikallisyhdistykseltä. Elvytysharjoituksessa tarvitaan Anne-nukkea, joita on lainattavissa SPR:n lisäksi joillakin piiritoimistoilta. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on huolehtia siitä, että jokainen saa turvallisesti harjoitella ensiavun antoa. Luotsi auttaa tarvittaessa vartionjohtajaa löytämään sopivan koloillan vetäjän ensiapua opettamaan.

Kasvatustavoitteet

Terveys ja turvallisuus,

Pakollinen

1

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Metsässä, Ulkona,

Kesto

muutama tunti,

Aktiviteetin yläkäsite