Partiomaailma

Tarpoja tuntee keskeisimmät asiat partiohistoriasta. Tarpoja ymmärtää että partiota on oman vartion ja lippukunnan ulkopuolellakin. Tarpoja luo kaverisuhteita muihin ikäisiinsä partiolaisiin. Tarpoja ymmärtää partion kansainvälisyyden.

Vartio kertaa partion historiaa, kuten Pyhän Yrjön legendan, B-P:n tarinan ja Brownsea Islandin tapahtumat. Tarpoja ottaa selvää Suomen partioliikkeen ja oman lippukunnan historian tärkeimmistä käänteistä. Vartio tutkii partiohenkilöiden tarinoita ja tunnistaa heitä nimeltä. Vartio tutkii miksi partion maailmanjärjestöt (WOSM ja WAGGGS) ovat olemassa. Vartio tutustuu toisiin partiolaisiin alueen, piirin tai keskusjärjestön tapahtumassa. Vartio ottaa yhteyttä partiolaisiin ulkomailla.

Taitoalueet

Kansainvälisyys, Kaveritaidot, Partiokulttuuri,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja tuo mukanaan kokoukseen materiaalia partiohistoriaan tutustumista varten. Partiohistoriaa löytyy erilaisista kirjoita, netistä tai partiohistorian taitajia haastattelemalla. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa etsimään tietoa lippukunnan ja partion historiasta sekä ottamaan yhteyttä vanhoihin partiolaisiin.

Kasvatustavoitteet

Yhteisöön kuuluminen,

Pakollinen

1

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Metsässä, Ulkona, Vierailukohteessa,

Kesto

muutama tunti,

Aktiviteetin yläkäsite