Suhde ympäristöön: Maastoleikki

Tarpoja osaa hyödyntää metsän tuomia harrastusmahdollisuuksia. Tarpoja kokee elämyksiä ja seikkailuja ja haastaa itsensä ja ryhmänsä.

Tarpojat osallistuvat metsässä maastoleikkiin. Leikkejä voivat olla erilaiset pelit vartion mielenkiinto huomioon ottaen.

Taitoalueet

Luovuus, Retkeily,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja suunnittelee maastoleikin yhdessä luotsin tai tarpojavartion kanssa. Vartionjohtaja huolehtii, että vartio noudattaa yhteisiä pelisääntöjä ja kannustaa heikompia vartion jäseniä. Luotsin tehtävä: Luotsi tukee vartionjohtajaa miettimään metsän mahdollisuuksia monipuolisesti leikin suunnittelussa. Hän voi esimerkiksi vinkata lähialueella olevista kohteista, jotka sopivat maastoleikin paikaksi esimerkiksi kohteen historiallisuuden tai luonnon monimuotoisuuden vuoksi. Luotsi huolehtii turvallisuudesta. Hän huolehtii myös siitä, että luonnolle ei koidu maastoleikistä turhaa kulumista. Leikin jälkeen luotsi kannustaa vartionjohtajaa ja tarpojia pohtimaan, miten maasto toimi leikin tai pelin pitopaikkana: Mitä sellaista metsä toi leikkiin mukanaan, jota jalkapallokenttä tai sisätilat eivät tarjoa?

Kasvatustavoitteet

Luontosuhde,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Metsässä,

Kesto

muutama tunti,

Aktiviteetin yläkäsite