Kirje minulle

Tarpoja hyväksyy itsensä sellaisena kuin on.

Tarpojat kirjoittavat itselleen kirjeen, jossa on tarkoitus vakuuttaa itselle, että omat erilaiset piirteet ovat hyvä asia. Kirjeeseen tulee sisällyttää suunnitelma siitä, miten uskaltaa tuoda oman erilaisuutensa rohkeasti esille. Kirjeet saa avata vuoden päästä.

Kirjeeseen voi myös kirjata, millaista toivoisi elämän olevan vuoden kuluttua esimerkiksi koulussa, henkilökohtaisessa elämässä, kodissa, harrastuksissa tai kavereiden kanssa. Kirjeeseen voi lisätä tavoitteita itselle tai jonkin selkeän päämäärän, josta tietää toiveen tai tavoitteen toteutuneen. Kirjeen voi kuvittaa piirroksilla tai lehtikuvilla. Jokainen kirjoittaa kirjeen päälle oman nimensä ja päiväyksen vuoden päähän kirjoituspäivästä. Johtaja laittaa kirjeet hyvään talteen vuodeksi odottamaan jakamista.

Lähde: Terve minä – Tukioppilastoiminnan koulutusmateriaali itsetuntemuksesta.

Taitoalueet

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Johtaja varaa paikalle kyniä, paperia ja kirjekuoria. Hän ohjeistaa tarpojia kirjoittamaan kirjeen tulevaisuuteen itselleen. Johtaja kerää kirjeet itselleen ja huolehtii niiden jakamisesta vuoden päästä tarpojille esimerkiksi siirtymätapahtumassa tai kauden päätösnuotiolla. Kirjeiden jakamisen jälkeen tarpojat avaavat kuoren ja lukevat kirjeen. Halutessaan tarpojat voivat lukea kirjeen ääneen muille. Keskustelkaa siitä, miltä tuntuu lukea itseltä saama kirje. Miltä elämä näyttää tällä hetkellä? Kuinka paljon elämä ja ajatukset ovat muuttuneet siitä hetkestä, kun kirje kirjoitettiin.

Kasvatustavoitteet

Itsetuntemus, Osaaminen ja ongelmanratkaisu,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kolo,

Kesto

15min,

Aktiviteetin yläkäsite