Keräämme luonnosta syötäviä kasveja, kuten sieniä, lehtiä ja marjoja, ja teemme niistä lisukkeen retkiruokaan

Tarpoja huomaa, että luonnosta löytyy yllättävän monipuolista syötävää.

Tarpoja tekee lisukkeen retkiruokaan luonnonantimista, esimerkiksi sienikastikkeen, alkukeiton, salaatin. Voikukan, koivun, suolaheinän ja maitohorsman lehtiä voi käyttää sellaisenaan. Jauhosavikaan, nokkosen, peltovalvatin ja valkoapilan lehtiä käytetään lähinnä hauduttamisen jälkeen.

Taitoalueet

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Luotsi varmistaa, että vartionjohtaja tuntee syötävät sienet.

Kasvatustavoitteet

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Retki, Leiri,

Kesto

10 min,

Aktiviteetin yläkäsite