Istuva jalkapallo

Tarpoja toimii yhteistyössä vartionsa kanssa. Tarpoja tuntee esteettömiä leikkejä, joihin liikuntaesteisetkin voivat ottaa osaa.

Vartio jakautuu kahteen joukkueeseen ja joukkueet istuvat rinkiin niin että joka toinen on toisesta joukkueesta. Vartionjohtaja lähettää toisen jalkapallon liikkeelle vasemmalle puolelle siten, että pallon ottaa kiinni ykkösjoukkueen jäsen. Palloa kierrätetään ringissä joukkueen jäseneltä toiselle. Pallon voi yrittää heittää tai antaa kädestä käteen. Vartionjohtaja lähettää toisenkin jalkapallon rinkiin. Tämä pallo lähtee hänen oikealle puolelleen ja kiertää kakkosjoukkueen jäseniltä toiselle. Se joukkue voittaa, joka saa omaa palloaan kierrätettyä pisimpään ilman, että se putoaa. Toisen joukkueen palloon ei saa koskea, ja pallon kierrätyksen on tapahduttava järjestyksessä pelaajalta toiselle. Omalta paikaltaan ei saa nousta, vaan palloa kierrätetään tuoleilla tai lattialla istuen. Lähde: MLL:n koulurauha-aineisto 2001

Taitoalueet

Ryhmähenki, Vuorovaikutustaidot,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Johtajan tehtävänä on valita pelille sopiva paikka ja varata kaksi jalkapalloa tai muuta isokokoista palloa. Pelin jälkeen johtaja nostaa purkukeskustelussa esille, miten joukkue voi päästä yhteistyöllä voittoon. Tällöin kaikkien on kierrätettävä palloa helpoilla liikkeillä, jotta oman joukkueen jäsen saa sen kiinni nousematta penkistä. Harjoitus vahvistaa myös malttia ja tarkkaavaisuutta. Tehtävän jälkeen voidaan yhdessä miettiä lisää harjoituksia ja leikkejä, joihin liikuntaesteiset tai muuten vammautuneet voivat ottaa osaa.

Kasvatustavoitteet

Ryhmässä toimiminen, Toisten kunnioittaminen,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kolo,

Kesto

15min,

Aktiviteetin yläkäsite