Nimettömät kysymykset

Tarpoja uskaltaa keskustella seurusteluun ja seksiin liittyvistä kysymyksistä, ilmaista mielipiteensä ja kysyä mieltään askarruttavia asioita. Tarpoja tietää, mistä löytää jatkossakin vastauksia kysymyksiinsä.

Tarpojat kirjoittavat nimettöminä lapuille seurusteluun ja seksuaalisuuteen liittyviä ja heitä askarruttavia kysymyksiä. Kysymykset kerätään ja johtaja vastaa kysymyksiin. Jos johtaja ei osaa vastata johonkin kysymyksiin, etsitään vastaus netistä tai asiaan palataan seuraavalla kerralla.

Taitoalueet

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Myös lehtien lääkäripalstoilta ja internetistä voi löytää keskustelun aiheiksi sopivia kysymyksiä nuorten seurustelusta ja seksuaalisuudesta. Johtaja voi etukäteen etsiä ja varata pari sopivaa aihetta pohdittavaksi. Johtajan tehtävänä on myös huolehtia, että tarpojat tietävät mistä jatkossa kannattaa etsiä vastauksia mieltään askarruttaviin kysymyksiin: omilta johtajilta, koulun terveydenhoitajalta, vanhemmilta, sisaruksilta, MLL:ltä, Tyttöjen talosta ja niin edelleen. Hyviä linkkejä netissä ovat muun muassa MLL:n ja Väestöliiton sivut.

Kasvatustavoitteet

Itsetuntemus,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kolo,

Kesto

30 min,

Aktiviteetin yläkäsite