Maslow

Kirjoitamme lappuihin ihmisten eri tarpeita, esimerkiksi: kylläisyys, uni, rakkaus, mielekästä tekemistä, kiva harrastus. Käytämme Maslow’n tarvehierarkiaa.

Mietimme yhdessä mitkä tarpeet ovat tärkeimpiä. Mikä on tärkeintä hyvinvoinnillemme? Mitä me ihmiset tarvitsemme voidaksemme hyvin? Tarvitsemmeko paljon karkkia, uima-altaan, auton, kodin tai ruokaa? Pohdimme mitä ajattelimme kun järjestimme tarpeet? Miksi toinen tarve on tärkeämpi kuin toinen? Voimmeko ajatella toisella tavalla?
Vertailemme omia järjestyksiämme Maslowiin. Olemmeko ajatelleet samalla tavalla?
Mitä tapahtuu, elleivät pohjatarpeet täyty? Muun muassa köyhyys johtaa siihen, että 20 000 lasta kuolee päivittäin sairauksiin, jotka olisivat olleet helppoja parantaa. Mitä voimme tehdä tälle?
Taustatietoa: Amerikkalainen psykologi Abraham Maslow kehitti 40-luvulla malliin siitä, mitä ihmiset tarvitsevat voidakseen hyvin. Mallia kuvastaa pyramidi. Pohjalla ovat fyysiset tarpeet: ruoka, uni, vesi. Ennen kuin nämä tarpeet ovat tyydytettyjä, on vaikea keskittyä korkeimpiin tarpeisiin (rakkaus, turvallisuus). On vaikea nähdä suurta kokonaisuutta, esimerkiksi haluta kehittää maailmaa tai huolehtia ympäristöstä, jos on nälkäinen tai asunnoton.

Taitoalueet

Itsestä huolehtiminen, Kestävä kehitys,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Kasvatustavoitteet

Terveys ja turvallisuus, Toisten kunnioittaminen, Yhteiskunnallinen vaikuttaminen,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kesto

-,

Aktiviteetin yläkäsite