Toteutusvinkki0

Lauma leipoo iranilaisia leipiä.

Iranilaiset leivät (12 kpl)

Ainekset:
4 dl vehnäjauhoja
10 g tuoretta hiivaa
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
1 1/2 – 2 dl haaleaa vettä

Jauhot, suola ja sokeri sekoitetaan kulhossa.
Hiiva murennetaan mukaan. Seokseen lisätään vettä niin paljon, että syntyy kiinteä, mutta pehmeä taikina.
Taikinaa vaivataan kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Taikinan annetaan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin tunti.
Kun taikina on noussut, se jaetaan 10–12 osaan ja paloista kaulitaan jauhotetulla alustalla noin 1 mm paksuisia pyöreitä leipiä.
Leivät paistetaan paksupohjaisessa paistinpannussa kovalla lämmöllä molemmin puolin niin, että leivistä tulee ruskeapilkkuisia. Pannu kannattaa puhdistaa silloin tällöin talouspaperilla. Leivät voi paistaa myös trangialla tai nuotiolla.
Valmiit leivät laitetaan vadille liinan alle ja ne myös tarjoillaan peitettyinä, sillä leivät kuivuvat helposti.