Toteutusvinkki0

Sudenpennut tunnistavat yleisimpiä Suomessa kasvavia puita. Tunnistettaviksi puulajeiksi kannattaa valita yleisimpiä suomalaisten metsien puulajeja kuten kuusi, mänty, koivu, leppä tai haapa. Puulajit tulevat parhaiten tutuksi leikkien kautta. Lauma voi ottaa lisäksi kuvan jokaisesta tunnistamastaan puulajista. Kuvien pohjalta lauma voi jälkikäteen tehdä piirroksia puista.

Puiden tunnusteleminen. Leikkijät muodostavat pareja ja jokaisesta parista toisen silmät sidotaan. Näkevä taluttaa parinsa valitsemansa puun luo. Sokea yrittää tunnustelemalla saada mahdollisimman tarkan kuvan, minkälaisesta puusta on kysymys, minkä jälkeen hänet talutetaan takaisin lähtöpisteeseen. Side poistetaan ja leikkijä yrittää osoittamalla arvata, minkä puun luona äsken oli. Kun arvaus osuu oikeaan, leikkijät vaihtavat rooleja.

Puulajigolf. Peliä voidaan pelata joko pareittain tai pienessä ryhmässä. Alussa tarvitaan pieni keppi jokaiselle osallistujalle. Yksi osallistujista osoittaa ja nimeää lähistöllä sijaitsevan puun. Osallistujat yrittävät vuoron perään heittää keppinsä mahdollisimman lähelle kohdetta. Lähimmäksi kohdetta päätynyt saa 5 pistettä, toiseksi tullut 4 ja niin edelleen. Ensimmäisen heiton voittaja valitsee uuden kohteen ja taas heitetään. Peliä jatketaan kunnes ensimmäinen on saanut 50 pistettä! Mikäli pisteiden lasku tuntuu liian hankalalta voi sen jättää myös pois.