ROK:n talous

ROK:n talous. Kouluttaja ottaa esiin ROK-viikonloppuretken ruokalistan ja kauppakuitin. Mahdollisuuksien mukaan kouluttaja ottaa kuitista kopiot jokaiselle kurssilaiselle. Samoajat katsovat kauppakuitista, paljonko rahaa meni kunkin aterian valmistamiseen. Lisäksi he miettivät seuraavia asioita: Paljonko rahaa kului ruokaan koko retkellä yhtä henkeä kohden? Mitkä raaka-aineet olivat kalliita ja mitkä edullisia? Olisiko retken muonituksen pystynyt järjestämään edullisemmin?  

 Samoajat tutustuvat myös kouluttajan johdolla ROK-viikonloppuretken talousraporttiin. Mitä muita kuluja retkellä oli (esim. materiaalit, kuljetukset, paikka)? Paljonko kurssiviikonloppu maksoi per samoaja? Paljonko tuottoa tuli kurssimaksuista? Tukiko lippukunta kurssin järjestämistä taloudellisesti?