Toteutusvinkki 3

Joukkue tekee retkikeittimessä juustokakkua. Keittimessä sulatetaan noin 50 grammaa voita ja murustellaan voisulan joukkoon noin puoli pakettia esimerkiksi Digestive-keksejä. Keittimen kattila (tai irtopohjavuoka) vuorataan leivinpaperilla ja pohja painellaan tiiviiksi kerrokseksi jähmettymään. Kaksi desilitraa vispikermaa vatkataan vaahdoksi ja joukkoon lisätään paketti maustamatonta tuorejuustoa. Mukaan voi laittaa myös esimerkiksi mustikoita tai jotakin hedelmäistä vauvanruokaa makua tuomaan. 4-5 liivatelehteä liotetaan kylmässä vedessä noin viisi minuuttia ja liika vesi puristetaan käsin pois. Lehdet liuotetaan pariin ruokalusikalliseen lähes kiuhuvaa vettä ja syntynyt liuos lisätään hieman jäähtyneenä ohuena nauhana hyvin sekoittaen tuorejuustokermaseokseen. Seos levitetään pohjan päälle ja kakku laitetaan viileään jähmettymään muutamaksi tunniksi. Tämä herkku sopii hyvin talvella valmistettavaksi.