Toteutusvinkki 3

Seikkailijat tekevät itse krutonkeja. Krutonkeihin tarvitaan noin kymmenen paksua siivua vehnäpaahtoleipää. Siivuista leikataan reunat pois. Siivut kuutioidaan, jonka jälkeen laitetaan (oliivi)öljyä retkikeittimen paistinpannulle ja kuumennetaan pannu. Leipäkuutiot lisätään pannulle ja niitä sekoitellaan kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pinnalleen.
Keittimen tehoa pienennetään ja krutonkien päälle ripotellaan haluttuja mausteita, esimerkiksi sipulijauhetta, paprikajauhetta, cayennepippuri ja valkosipulijauhetta. Lämpö pidetään pienenä ja krutonkeja sekoitellaan ja pyöräytelään niin, että ne paahtuvat tasaisesti. Krutongit ovat valmiita kun ne ovat ihan koppuroita kauttaltaan. On kuitenkin varottavat polttamasta niitä liian kuumalla pannulla.
Krutongit sopivat mainiosti esimerkiksi keittoihin tai salaatteihin.