Toteutusvinkki 3

Auttamisvierailut

Joukkue vierailee vuorotellen seikkailijavuosien aikana jokaisen seikkailijan perheen tai vaikka isovanhempien luona auttamassa esim. puutarhatöissä, nuorempien sisarusten hoitamisessa tai joulusiivouksessa. Kun tästä tulee muutama hyvä kokemus, voi myöhemminkin olla helpompaa tarjota apuaan vieraammille ihmisille.

”Venus-seikkailijat vierailivat syystalven aikana: Venlan luona pikkusisarusten vahtina, Veeran luona muuttomiehinä, Hannan luona siivoamassa, Danan äidin luona pihatöissä, Elisan mummon luona luomassa lumet ja rakentamassa lumilyhtyjä sekä Maijan kummin luona perunannostossa.”

Talkoot

Oman tai jonkin toisen lippukunnan kämpällä seikkailijat voivat tehdä hyödyllisen palveluksen: vessojen tyhjennys, aidan maalaus, puuvajan siivous, risukon raivaus tms

Tempaus

Joukkue voi kerätä postimerkkejä ja lähettää ne Postimerkkipankkiin. SPR:n verenluovutuksessa joukkue voi avustaa vaikkapa huolehtimalla kahvituksesta. Seikkailijat voivat osallistua Yhteisvastuu- tai Nälkäpäiväkeräykseen vapaaehtoisina kerääjinä. Vartio voi koota avustuspaketin ja antaa sen kehitysmaihin lähetettäväksi tai viedä sen Pelastusarmeijan joulupataan. Seurakunnalta voi kysyä yhteistyötahoja. Jokainen tuo pakettiin kotoaan yhden tai kaksi hyväkuntoista lelua, tavaraa tai vaatetta, joita ei enää itse tarvitse.