Toteutusvinkki 2

Seikkailijat valmistavat loimulohta. Lohifileet asetetaan laudanpätkille nahka lautaa vasten ja naulataan puutapeilla kiinni lautaan. Kiinnitystä voi helpottaa poraamalla lautaan reikiä kiinnitystappeja varten. Lauta asetetaan käytettävissä olevan ajan ja halutun valmistustavan mukaan erilaisille etäisyyksille tulesta. Kala voidaan asettaa jopa juuri ja juuri liekkien ulottuville tai lähes metrin etäisyydelle liekeistä, esimerkiksi nojaamaan nuotiopaikan reunakiviin tai muuhun tukeen. Mikäli kala on lähellä liekkejä, sen pintaa pitää muistaa valellaa esimerkiksi voilla, jotta se ei pala. File suositellaan asetettavaksi pyrstöpuoli ylöspäin, jolloin paksumpi osa filettä on lähempänä tulta ja kala kypsyy tasaisemmin. Tuli kannattaa pitää tasaisena, ja tarvittaessa lautoja voidaan siirtää tai kääntää tasaisen kypsymisen varmistamiseksi. Valmiin kalan voi maustaa suolalla tai sitruunapippurilla ja nauttia esimerkiksi nuotioperunoiden kera.