Ruokalistan suunnittelu vaellukselle

Suunnittelemme ruokalistan vähintään kaksi vuorokautta kestävälle vaellukselle. Yritämme hyödyntää ruokalistassa mahdollisimman erilaisia vaellusruokien reseptejä ja aineksia. Käytämme vaelluksellamme suunnittelemaamme ruokalistaa. Jos emme lähde vaeltamaan, kokeilemme tehdä retkellä kaikki suunnittelemamme ruuat ulkona trangialla/nuotiolla kuin olisimme vaelluksella. Ottakaa ruuan suunnittelussa huomioon ruuan paino, säilyvyys ja ravitsevuus. Huomioikaa ruokalistan suunnittelussa erityisruokavaliot sekä ruuan kestävyys. Ruuan säilymiseen vaikuttaa myös se, mihin vuodenaikaan vaellus tehdään. Reseptejä retkiruokiin löytyy retkiruokaoppaista ja netistä esimerkiksi hakusanoilla “trangia”, “retkiruoka”, “vaellusruoka” ja kirjasta Olli Aulio Suuri Retkeilykirja.