Tarpojakaste

Tarpojakaste voidaan pitää seikkailija-tarpojasiirtymäkesänä lippukunnan kesäleirillä. Siirtyvät seikkailijat majoittuvat omassa teltassa/teltoissa, jonne ilmestyy aika-ajoin mysteerisiä tehtäviä ja ohjeita, joiden mukaan vartion tulee toimia. Vartio ei itsekään tiedä mihin tämä liittyy, sillä kaste on salainen. Myöskään nuoremmat ikäkaudet eivät tiedä sen tapahtumista mitään. Vartion seuratessa ohjeita, selviää heille lopulta, että kyseessä on tarpojakaste.
Leirin viimeisenä yönä siirtyjät käydään herättämässä kasteeseen. Heidän silmänsä sidotaan ja heitä kuljetetaan leirialueella. Heidät voidaan kastaa antamalla kauhalla Seikkailijasta tarpojaksi -vettä jaloille ja lopuksi heille annetaan tarpojajuomaa (esimerkiksi suolalla terästettyä
mehutiivistettä). Uudet tarpojat toivotetaan tervetulleeksi ikäkauteen ja hiljaisuus jatkuu.
Tämän jälkeen siirtyjät ovat tarpojia ja osallistuvat loppuleirin tarpojaohjelmaan. Kaste voi myös huipentua leirin loppupäässä pidettävään päiväretkeen pois leiristä, jossa tehdään jotain erikoista ja annetaan tarpojalupaus. Vanhemmat tarpojat, samoajat ja vaeltajat järjestävät kasteen yhdessä sampojen ja tarpojaluotsien kanssa.

Lähde: Hämeen Partiopiiri ry: Siirtymäpaketti