Toteutusvinkki 1

Kirjeenvaihto ulkomaalaisen ryhmän kanssa on helppo ja henkilökohtainen tapa tutustua vieraaseen kulttuuriin ja partioon toisessa maassa. Yhteyksiä kehitysmaihin voi saada Suomen Partiolaisten kumppanuushankkeiden kautta. Guides and Scouts visiting Finland – Facebookryhmässä kysytään säännöllisin väliajoin kirjekavereita. 

Kirjekaveriryhmän kanssa voi vaihtaa kuvia partiotoiminnastaan ja maastaan. Sekä valokuvat että piiretyt kuvat ovat mukavia. Voidaan kertoa partiotoiminnasta, perinteistä, luonnosta tai ajankohtaisista asioista.Voitte myös kirjoittaa esittelyt ryhmän jäsenistä. Alla esimerkki aloituskirjeestä.

Hei,

Olemme ryhmä n-vuotiaita partiolaisia Suomesta. Ryhmäämme kuuluu —. Haluaisitteko ryhtyä kirjekaveriryhmäksemme?

Oppisimme mielellämme partiosta maassanne ja muutaman sanan kielellänne. Partiossa Suomessa retkeilemme paljon ja opimme hyödyllisiä asioita. Lempipartioaktiviteettimme on —. Lähetämme teille joitakin piirustuksia ja valokuvia suomalaisesta partiosta. Mitä maassanne syödään? Suomessa syödään paljon perunaa ja kala- ja liharuokia. Sen lisäksi myös muiden kulttuurien ruoat ovat suosittuja. Lempiruokiimme kuuluu —-.

Voisimme kirjoitella joko sähköpostitse tai kirjeitse. Meille voitte halutessanne lähettää postia osoitteeseen:

Partioterveisin,

P.S. Kuva olisi kiva. Tarvikkeet: paperia, kyniä, kuvia