Seikkailijat (10-12 v.)

Ikähaarukka

10 - 12

Seikkailijoiden ohjelma koostuu ilmansuunnista. Ohjelma alkaa Tervetuloa-vaiheella, jonka aikana tutustutaan omaan seikkailijajoukkueeseen ja partioon. Tervetuloa-vaiheen jälkeen siirrytään tekemään pääilmansuuntia: pohjoista, etelää, itää ja länttä. Ilmansuunnista tehdään kaikki aktiviteetit. Ohjelma loppuu Tervemenoa-vaiheella.

Kuhunkin pääilmansuuntaan sisältyy:

  • Parisenkymmentä aktiviteettia eli tekemistä
  • Kaksi retkeä
  • Osallistuminen seikkailijakisoihin tai muuhun kisatapahtumaan
  • Vähintään yksi haaste. Tervetuloa-vaihe korvaa ensimmäisen kauden haasteen.

Seikkailijoiden perusohjelma kestää kaksi vuotta. Valinnaisena kolmantena vuonna ohjelma koostuu väli-ilmansuunnista. Seikkailija saa merkin tervetuloa-vaiheesta, jokaisesta pää- ja väli-ilmansuunnasta sekä jokaisesta haasteesta. Seikkailijaikäkauden päätösmerkki on metallinen kompassiruusu.

Seikkailijan aktiviteettikortin voi ladata ja tulostaa käyttöön seuraavista linkeistä:

Tutustu myös sammon oppaaseen. 

Esimerkit toimintasuunnitelmista:

 

Sudenpentujen ja seikkailijoiden osaamiskortit kuvaavat yksilön tai ryhmän partiossa hankkimaa osaamista. Kortit toimivat hyvänä alustajana keskustelulle siitä, mitä koloillassa, retkellä tai leirillä on kulloinkin opittu. Näin opitaan pikkuhiljaa paitsi huomaamaan, myös sanoittamaan sitä osaamista ja niitä taitoja, joita partio lapselle ja nuorelle opettaa. Voit ladata osaamiskortit täältä.

Aktiviteettipaketin yläkäsite

ilmansuunta